Schuttersfeest 2019

Feestweekend St.Willibrordus Obbicht 23, 24 en 25 augustus 2019

Vrijdag 23 augustus 2019 20.00u PARTY OHNE ENDE

Voorverkoop bij AH Scheepers Grevenbicht, Marliv in Born, Roger Wijnen Sportief Fietsen (Mauritslaan 120) in Geleen en via st-willibrordus@live.nl

Ons feestweekend wordt dit jaar geopend met PARTY OHNE ENDE…Oftewel een geweldig optreden van WIR SIND SPITZE!
Energiek, verrassend en enig in zijn soort!
Zo is de powerband uit de Zuid-Limburgse heuvels eigenlijk nog het beste te omschrijven. Gooi de beste volkmuziek, dance, schlager en de nieuwste hits samen in je cocktailshaker en je krijgt de unieke WIR SIND SPITZE!-flavour. Tijdens hun concerten wordt je keer op keer meegezogen in een interactieve show waarin humoristische acts zich in hoog tempo afwisselen met hun eigen mash-up brouwsels boorzien van dikke blazers en een vingervlugge accordeon. Natuurlijk mogen ook de WIR SIND SPITZE! Dumpert hits ¨Hey Rosie¨ en ¨Hey Kathy¨ niet ontbreken, en doordat deze 5 mannen zelf al jaren met hun poten in de muzikale modder staan, weten ze precies wat hun publiek op dat moment wil meemaken, waardoor geen enkel optreden hetzelfde is. Kortom, laat je onderdompelen in deze totaal nieuwe feestervaring!
Wanneer deze mannen dan toch aan een pauze toe zijn, nemen de mannen van TROPICANO, oftewel The Party Makers het van ze over. Het tempo van deze mannen mag ook niet onderschat worden en zij zullen je meenemen in een knettergekke stimmung!
Laat alle remmen maar eens lekker los deze avond.

Kosten zijn 7,50 euro v.v. en aan de dagkassa 10 euro

20.00u Feesttent op Sportpark De Baendj, Kasteelweg te Obbicht

Zaterdag 24 augustus 2019 VBO-Brunch in de Tent, Schietcaroussel en Receptie

VBO-Brunch
Op zaterdagochtend is de alom bekende VBO-brunch in onze feesttent. De Verenigde Obbichtse en Grevenbichtse ondernemers zullen hun klanten in de watten leggen. Kaarten zijn via de VBO te verkrijgen, te koop bij Slijterij van Didden en AH Scheepers in Grevenbicht, voor 9 euro per stuk, kinderkaarten kosten 4 euro. 
 
Schietcaroussel om 13.00u 
Op het feestterrein organiseren we vanaf 13.00u een schietcaroussel. Zoals elke Limburger weet, zijn schutterijen een niet weg te denken traditie van ons immaterieel erfgoed. Een belangrijk en traditioneel onderdeel hiervan is het schieten. Om dit voor de toekomst te kunnen behouden en deze rijke historie door te geven aan alle volgende generaties, roepen we iedereen, jong en oud, op om deel te nemen aan deze schietcaroussel. Maak zo kennis met de sociale, culturele en toeristische functie die de schutterij vervult voor ons dorp!

Deze schietcaroussel zal bestaan uit een 4-tal onderdelen. Een middag schieten met de zware schuttersbuks, de luchtbuks, een kruisboog en een handboog, zal onder gedegen begeleiding in wedstrijdverband zich afwisselen met het ontspannen genieten van de mooie locatie, een hapje en een drankje en goed gezelschap. Als afsluiting van een geweldige middag, zal het koningsvogelschieten plaatsvinden.

Iedereen van 8 jaar en ouder mag deelnemen aan deze schietcaroussel, al mogen kinderen onder de 12 jaar niet met de zware schuttersbuks schieten, zij hebben dan een aangepast onderdeel van de schietcaroussel. Ook is het noodzakelijk dat iedereen die deelneemt, een geldig identiteitsbewijs kan tonen, dit zal bij inschrijving gecontroleerd worden. Omdat het programma wordt uitgevoerd in 6-tallen, net zoals bij onze schutterij gebruikelijk is, verzoeken we indien mogelijk als 6-tal gezamenlijk in te schrijven. In kleiner gezelschap of individueel is ook mogelij, dan wordt je ingedeeld in een 6-tal door onze organisatie.
De schietcarrousel zal plaatvinden van 13.00u tot 17.00u, bij de schietbomen op ons feestterrein. De entree is gratis voor kinderen t/m 12 jaar en €2,- voor volwassenen, om in de onkosten tegemoed te komen. Ook voor de allerkleinsten is er vanalles te doen op het feestterrein. Opgeven kan door een mail te sturen aan st-willibrordus@live.nl, onder vermelding van naam/ namen, leeftijd(en), hoeveel personen en het e-mailadres van de contactpersoon van het 6-tal.

Receptie om 20.00u, ter ere van onze jubilarissen en Persoonlijk Kampioen der beide Limburgen, Peter de Bruyn
Op deze avond is de traditionele rondgang van onze schutterij gepland, door ons prachtige dorp. Aansluitend zullen we een receptie houden ter ere van onze jubilarissen en de Persoonlijk Kampioen van de OLS Federatie 2019, ons eigen lid, Peter de Bruyn.
Onze jubilarissen zijn:
Henk Burgers, 25 jaar lid OLS Federatie
Roel Conjour, 25 jaar lid OLS Federatie
Huub Leurs, 25 jaar lid OLS Federatie
Wietse Conjour, 12,5 jaar lid OLS Federatie
Thomas de Jong, 5 jaar lid OLS Federatie en 10 jaar lid LBT
Jan de Jong, 5 jaar lid OLS Federatie
Marike de Jong, 5 jaar lid OLS Federatie

Tussen 20.00u en 21.30u is iedereen van harte welkom om ons koningspaar, alle jubilarissen, de Persoonlijk Kampioen van de OLS Federatie 2019 en de vereniging te feliciteren met deze heuglijke feiten. Na onze receptie zullen onze huis-DJ´s van TROPICANO zorgen voor een gezellige feestavond in de feesttent.

Zondag 25 augustus 2019 3e en laatste Bondsschuttersfeest  van 2019 in Obbicht!
De mooiste dag van het schuttersjaar voor onze vereniging. Het is een grote eer om alle schutterijen van de schuttersbond Eendracht Born-Echt eo. te mogen ontvangen voor het laatste schuttersfeest van 2019. Vandaag zal bekend worden welke schutterij dè kampioen van 2019 is.
Ook ontvangen we graag Harmonie Concordia en gastvereniging Fluit- en Tamboerkorps Excelsior Montfort.

Vanaf 13.00u zullen de deelnemende verenigingen het feestterrein binnentrekken om vervolgens om 14.00u in optocht zich te presenteren aan het publiek. Tradietiegetrouw zal het défilé afgenomen worden in de Ecrevissestraat, door onze genodigden en ons koningspaar.

Na afloop van de optocht zullen er op het feestterrein diverse wedstrijden starten, zoals het schieten, exercitie, mars- en solistenwedstrijden. In de feesttent zal de Zaate Hermenie Nuchter Vertroch zorgen voor het nodige muzikale entertainment maar vooral voor een bere gezellige stemming! Ook op zondag zijn onze huis-DJ´s TROPICANO van de partij en zullen zij in de finale van de Buitengewoon Bijzondere Bingoshow alles geven, om onze feesttent nog één keer op de kop te zetten. Neem dus alle gekochte loten mee en wacht in spanning de finale van onze loterij af, die op een ludieke manier op de bühne zal plaatsvinden! Nog geen loten in uw bezit, geen paniek, deze zijn nog te koop tot aan deze grote finale!

Optochtroute 14.00u
Kasteelweg, Maasstraat, Broekstraat, Europalaan, Kempenweg, Markt, Ecrevissestraat (met Défilé aan de rechterkant), Kasteelweg

We vragen u vriendelijk om langs deze optochtroute op zondag 25 augustus 2019 vanaf 13.00u tot 17.00u NIET te parkeren. Tevens zouden we het zeer waarderen wanneer u langs deze route, en mogelijk ook in het gehele dorp zou willen vlaggen om alle schutterijen van onze schuttersbond te verwelkomen.

We zien u graag in het feestweekend van 23, 24 en 25 augustus 2019 in Obbicht!
Het feestterrein ligt op het Sportpark De Baendj, Kasteelweg 1 te Obbicht.

Sponsoren Schuttersfeest 2019

Ook sponsor worden? Klik hier!